HEERLIJK ONTSPANNEN WONEN IN ZUIDPOLDER

Aan de rand van Eemnes ligt Zuidpolder. Een waterrijke, groene én zeer duurzame leefomgeving. Inmiddels staat de wijk bekend als één van de fijnste woonplekken in het hart van Nederland.

ZUIDZIJDE VAN EEMNES

De nieuwbouwwijk Zuidpolder is gelegen aan de zuidzijde van Eemnes. In totaal komen hier circa 500 woningen gebouwd tegen het bestaande dorp aan. Deze worden zeker niet in één keer gebouwd. Stukje bij beetje groeit Zuidpolder op bijna natuurlijke wijze. Op die manier is het vanaf het moment dat je hier woont genieten.

Meer over wonen in Zuidpolder →

ALLES IN DE BUURT

Hoewel elke dag hier een beetje als vakantie voelt, moet het ‘gewone’ leven ook doordraaien; boodschappen doen, kinderen naar school, sporten en een verjaardagsfeestje voorbereiden. Gelukkig heeft Eemnes uitstekende winkels, scholen, sport- en zorgvoorzieningen die allemaal op de fiets of op loopafstand bereikbaar zijn vanaf Zuidpolder.

RUIMTE OM TE GENIETEN

Zuidpolder geeft ruimte in de breedste zin van het woord. Ruimte omdat je hier midden in een schitterend weidelandschap woont, maar ook ruimte om jezelf te zijn. Het dorpsgevoel is groot en het verenigingsleven speelt een belangrijke rol. De sfeer is prettig en bewoners gaan op een ongedwongen manier met elkaar om. Hier is een goede balans tussen verbondenheid en vrijheid.

HORECA OM TE WATERTANDEN

Ga lekker eten bij Grand Café Eemland of strijk op een mooie zomermiddag neer op het terras van Café Restaurant By Ingo voor een drankje. Goede kans dat je er blijft hangen voor een heerlijk diner. En zo heeft Eemnes nog meer leuke plekken. Bijvoorbeeld het Oude Raadhuis en de Theetuin zijn aanraders. En wil je eens wat anders? ’t Gooi met al haar goede horecagelegenheden én luxe winkels ligt om de hoek.